Anpassad Guidad stadsvandring i Falun

Falun stad

Ta med en vän och häng med på en liten vandring vid Stora Torget där vi pratar om olika historier i staden med de färger vi ser som utgångpunkt.

I Falun har många böcker om djur skrivits. Vi pratar om dem och det vi ser. Vi börjar vid Stora Torget och hör om Selma och hennes Nils Holgersson. Vet du vilket djur som var Nils kompis? Sen tittar på stadshuset. Vilken färg har det?? Vad mer i Falun har samma färg? I hörnan fanns det gamla fängelset. Här fanns det häxor. Har du sett några påskkärringar i år? Vilket djur brukar de ha med sig?

Kristine kyrka har en fin färg. Du får höra om annat i Falun som har samma färg. Vid Banken får vi höra om Petter och hans fyra getter. Finns det någon annan känd get eller bock i Falun?

Nere vid ån tittar vi på den gamla tvättbryggan. Det måste ha varit jobbigt att tvätta hela dagarna för hand i kallt vatten. Här färgade man också tyg. Vilken är din favoritfärg?

Vi börjar vid Engelbreksstatyn på Stora Torget och går sedan på Åsgatan mot Hammars och Banken. Därefter ned till Faluån och slutar på Fisktorget.

Datum: 10 maj
Plats: Stora Torget
Tid: 15:00, ca 45 minuter – 1 timme

Falun stad colage