Aktuellt

Så formar vi morgondagens personliga assistenter med hjälp av Falu Kommun.

2019-12-09 Roberth Klarqvist

Allt fler arbetsgivare, oavsett bransch, har under en längre tid upplevt att det är svårt att hitta arbetskraft med rätt kompetens. I vår bransch, personlig assistans, är det oerhört viktigt att vi får fram duktiga personliga assistenter som utför det uppdrag våra funktionsnedsatta kunder är i behov av.
Vi kan inte likt en industri låta en maskin stå still ett skift och köra ikapp den missade produktionen senare. Vi måste bemanna varje timme vår kund är i behov av. Men till vilket pris?
Vi kan samtidigt inte sänka vår ambition att leverera kvalitet till den som behöver vår hjälp.

Libra Assistans tog därför kontakt med både Region Dalarna och Falu kommun för att se om vi kunde genomföra något projekt där vi tillsammans kunde hitta och utbilda personliga assistenter. Ett av målen var att hjälpa nyanlända som inte riktigt kommit in på den svenska arbetsmarknaden.

Falu kommun genom sitt ”Jobbspår” visade snabbt ett intresse och har tillsammans med Libra Assistans och KUI, Kunskapsutvecklingsinstitutet, skräddarsytt en 15 veckor lång utbildning där teori och praktik varvas efter fem veckor. Utbildningen startar i mitten av januari vilket innebär att deltagarna är klara i mitten av april, lagom till semestervikarierna ska börja anställas.

Vi är väldigt stolta över att ha lyckats skapa denna vinn, vinn, vinn situation så snabbt. Libra Assistans är i behov av kompetent arbetskraft, den enskilde i behov av arbete samt vår kund som vill ha den bästa hjälpen.