Aktuellt

Från grön till grönast!

2019-11-12 Roberth Klarqvist

Vi strävar efter att göra så många som möjligt nöjda, även miljön.

Miljöarbetet är allt för ofta inte en del av affärsstrategin men ack så viktig för att skapa trovärdighet hos medarbetare och kunder.
Libra Assistans tänker därför aktivt arbeta för att göra det vi kan för att Sverige ska nå sitt generationsmål.
Ett generationsmål som innebär att vi till nästa generation ska kunna lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta, utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser.

Redan 2016 gjorde vi ett aktivt val när vi skulle välja elleverantör.
Valet föll på Gävle energi som garanterar 100% förnybar energi och levererar inga andra produkter i sin portfölj.

När det var dags att byta ut vår kontorsbil var det dags att tänka ett varv till. Vi körde tidigare en dieselbil runt om i Dalarna när vi besökte våra kunder och anställda. Det hade naturligtvis varit enklast att fortsätta med det för att inte behöva ändra så mycket rutiner. Men vi vill mer.

Efter en hel del jämförelser och beräkningar fattade vi beslutet att införskaffa en elbil. Inte vilken elbil som helst utan en elbil som lämnat så lite klimatutsläpp som möjligt redan när den tillverkas.
Valet föll på BMW i3 därför denna bil är mer ett miljöfenomen än en bil. Den är byggd i en vindkraftsdriven fabrik, av återvunnen aluminium, kolfiber, växtfiber, ull, PET-flaskor och den är redan från början utvecklad för att återvinnas.

Det är inte utan att vi kan vara lite stolta när vi rullar ut till våra arbetsplatser när vi vet att i tanken finns förnybar energi och vår klimatskuld blir därför minimal. Ett mål som alla företag borde sträva efter.

Vi tänker fortsätta att utveckla vårt klimatarbete och bli än mer grön!